VIOLINCELLO DUO & BATURAY YARKIN AŞK ŞARKILARI KONSERİ

  • Etkinliği Paylaş
Konser Ücretsiz QR ile Katılım
Etkinlik Detayı

14 Şub 2025 20:00 - 21:00
Atatürk Kültür Merkezi

VIOLINCELLO DUO & BATURAY YARKIN AŞK ŞARKILARI KONSERİ

7' den 70' e herkesin hafızalarında, kalplerinde yer etmiş olağanüstü aşk şarkıları seçkisi Doğu Kaptaner, İsmail Kaya ve Baturay Yarkın' ın yorumlarıyla Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde hayat buluyor.

 

DR. BATURAY YARKIN

Çok yönlü bir piyanist olarak, İstanbul Aya İrini'den Avrupa, ABD ve diğer ülkelerde festival ve konser salonlarına kadar dünyanın dört bir yanında prestijli sahnelerde performans sergilemiştir. Müziği, klasik, caz, tango ve Osmanlı/Türk Halk müziğini harmanlayarak türlerin ötesine geçmektedir.

Baturay Yarkın, birçok kuşaktan müzisyenlerin bulunduğu bir ailede doğdu. 7 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Yarı Zamanlı Klasik Piyano Bölümü'nde birincilik kazandı. 12 yaşında Prof. Meral Yapalı ile çalışarak Avrupa Genç Piyanistler Yarışması'nda üçüncülük elde etti. Doktora seviyesine kadar klasik müzik, caz, Arjantin tangosu, Türk müziği ve kompozisyon eğitimi aldı.

Lise yıllarında Yarkın Türk Ritim Grubu'na katılarak ulusal ve uluslararası etkinliklerde sahne aldı. Grup, 2013 Türkiye-Çin Yılı kapsamında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile Çin'de sahne aldı. 2011'de Ara Dinkjian ve Arkadaşları ile Aya İrini'de özel bir konser verdi.

Caz ve tango tutkusuyla Erasmus değişim programıyla 1 seneliğine Rotterdam Konservatuvarı, Codarts'a gitti; burada dünya ve caz müziği alanındaki bilgisini genişletti ve uluslararası müzisyenlerle iş birliği yaptı. Color Tango, Los Reyes del Tango ve Gustavo Beytelmannz’ın atölye çalışmalarına katıldı. Şevval Sam’ın 2013 tarihli "Tango" albümüne katkıda bulundu. Hollanda'da Leo Vervelde tarafından kurulan OTRA ile çeşitli konser salonlarında Arjantin tango şarkıları çaldı. CRR Konser Salonu'nda “Louis Armstrong'dan Astor Piazzolla'ya” uzanan Yılbaşı Konseri'nde sahne aldı. 50'den fazla müzisyenden oluşan İstanbul Klasik Orkestrası ile tango, klasik müzik ve film müzikleri çaldı. Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde "Taş Plaklardaki Unutulmuş Şarkılar" konserinde tango eserleri seslendirdi. Grubu TangEsta ile, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde, Türkiye'deki prestijli 15. tanGO TO İstanbul'da, Almati/Kazakistan'daki Grand Night Tango'da ve Türkiye'den Arjantin'de performans sergileyen ilk tango orkestrası olarak Sonido Tango Festivali'nde sahne aldı.

BAU Caz Enstitüsü'ne burslu kabul edildikten sonra, 2014 yılında İstanbul Caz Festivali'nde genç bir caz sanatçısı olarak dörtlüsüyle sahne aldı. Takip eden yıllarda Chick Corea, Pulawy Jazz, New York Jazz, Eric Alexander, Greg Osby ve Barry Harris gibi isimlerin atölye çalışmalarına katıldı. 2016 Rotterdam’da The European Association of Conservatoires (AEC) tarafından düzenlenen Pop ve Caz Platformu'nda Codarts'ı temsil etti. Akbank Caz Festivali ve İstanbul Caz Festivali gibi festival sahnelerinde, Borusan Müzik Evi, CRR, İş Sanat, Salon İKSV, CSO Ada Ankara, Zorlu PSM gibi konser salonlarında sahne aldı. Sanatçının elleri, 26. İstanbul Caz Festivali için Caza Dokunan Eller sloganıyla heykellerin oluşturulma sürecinde kalıplandı. Baturay Yarkın Trio & Nağme Yarkın ile "The Colors of Anatolia" projesi kapsamında Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki 15 üniversitede 15 konser verdi. Grup, çok kültürlü iletişimin önemini vurgulayarak 29. İstanbul Caz Festivali'nde, Monaco, Fransa, Karadağ ve Hollanda'daki caz festivallerinde sahne aldı.

Sanatçı, 2017 yılında Yo-Yo Ma tarafından kurulan Silk Road’un Global Müzisyen Çalıştayı'na burslu olarak katıldı. 2017 ve 2018'de Milano'da Silk Road Global Müzisyen Avrupa Büyükelçisi olarak konserler verdi. 1 sene sonra aynı organizasyon tarafından düzenlenen atölye çalışmalarında ve konserlerde Yarkın Duo olarak sahne almak üzere ABD'ye davet edildi.

2016 yılında kardeşi Nağme Yarkın ile birlikte Yarkın Duo'yu kurdu ve ertesi yıl ilk albümleri "One"ı yayınladı. Birlikte Arjantin tangoları, Türk halk müziği, kendi besteleri ve doğaçlamalarından oluşan repertuvarlarını yorumlamaktadırlar. Hırvatistan'daki 1. TURfest Festivali'nde sahne aldılar; ardından 17. Boston Türk Film Festivali'nde özel bir konser verdiler ve festival kapsamında Berklee College of Music'te Türk müziği atölyesi düzenlediler. 1. Turquazz Anatolian Jazz & Roots Festivali'nin açılış konserini Londra’da gerçekleştirdiler. 10. Jazz in Albania Festivali'nde, 33. Akbank Caz Festivali'nde ve Kanada'daki Granville Island Müzik Festivali'nde sahne aldılar.

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan sanatçı, İTÜ Müzik Teorisi ve Kompozisyon bölümünde yüksek lisans (2017) ve İÜDK Müzik bölümünde doktora (2022) yapmıştır. 8 kişisel albümü raflarda ve dijital platformlarda yer almaktadır. 2018-2024 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Caz Anasanat Dalı'nda caz piyano, kulak eğitimi / teori ve tarih dersleri vererek öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

 

DOĞU KAPTANER

Doğu KAPTANER 1989 Samsun doğumlu Doğu KAPTANER, keman eğitimine 14 yaşında Samsun İlkadım Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde başladı. 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman ana sanat dalı Bahar Biricik keman sınıfından mezun oldu. Bu süre içerisinde Viyana'da Barbara Gorjinska ile keman, oda müziği alanında ise Eldar İskenderov ile çalıştı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Orkestrası ile Azerbaycan’da Bakü Filarmoni’de, Rusya’da St. Petersburg oda müziği festivali ve Almanya’da Beethoven müzik festivalinde, 2010 Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası ile İtalya ve Berlin’de Young Euro Classic müzik festivali kapsamında, 2011 Kültür başkenti İstanbul ve Essen projesi kapsamında Cem Mansur yönetiminde Essen Filarmoni’de, 2012 yılında Cumhurbaşkanlığının daveti ile Türkiye ve Hollanda ilişkilerinin 400. Yılı projesi kapsamında Amsterdam Tropen Museum’da, Hollanda Kraliçesi ve Türkiye Cumhuriyeti heyetine Türkiye Ulusal Gençlik Oda Orkestrası ile konserler verdi. 2012 yılında Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası ile başkentler turnesi kapsamında Hollanda’da Amsterdam ve Lahey, Belçika’da Brüksel ve Beethoven Festivali kapsamında Almanya’nın Bohn ve Berlin şehirlerinde, 2013 yılında Fransa ve Almanya arasındaki Elisee antlaşması nedeniyle barış için kurulan Fransız, Türk, Alman orkestrasının konzertmeisteri olarak, Naci Özgüç yönetiminde konserler verdi. Türkiye'de İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Bahçeşehir Üniversitesi Oda Orkestrası, Orkestra Sion gibi orkestralarla konserler verdi. İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğunda keman sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir.

 

İSMAİL KAYA

Müzik eğitimine 2002 yılında Samsunda başladı ve viyolonsel eğitimini Devrim ÖZTÜRK ile sürdürdü. 2006 yılında Marmara Üniversitesi’ nde eğitimine Sami ÖZTOP ile devam etti ve bu süre içerisinde Ramiz Melik ASLANOV ile de çalışmalar yaptı. Üniversitedeki eğitim süreci devam ederken, Marmara Üniversitesi Orkestrası, Yeditepe Üniversitesi Oda Orkestrası, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile yurtiçinde ve yurtdışında birçok konsere katıldı. Cem MANSUR yönetiminde TUGFO (Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası) ve TUGFO Oda Orkestrası ile Essien Philharmonie, Viyana Konzerthaus, Leverkusen Bayer Culture, Linz Brucknerhaus, Aya İrini Konser Salonu, İş Sanat Kültür Merkezi gibi dünyaca ünlü salonlarda konserler verdi. Aynı orkestra ile Avrupa başkentler turnesine çıkan sanatçı; Berlin, Amsterdam, Lahey, Brüksel ve Bonn(Beethovenfest) gibi başkentlerin konser salonlarında orkestranın viyolonsel grup şefliğini üstlendi. Bu süreç içerisinde Deutsches Symphonie Orchester Berlin’in oda müziği grubu Polyphonia Ensemble Berlin sanatçıları ile çalışmalarda bulundu ve konserler verdi.  Zorlu PSM’de sergilenen La Boheme operasında Cem Mansur yönetimindeki orkestranın viyolonsel grup şefliğini yaptı. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda misafir viyolonsel sanatçısı olarak konserlere ve turnelere katıldı. Üniversite eğitimi sürecinde Prof. Wolfgang BOETTCHER ve Çağ ERÇAĞ ile ustalık sınıfı çalışmalarına aktif olarak katıldı.  2017-2019 yılları arasında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Çello Solisti Hakkı ÖZTÜRK ile çalışma fırsatı buldu. 2019 yılında Marmara Üniversitesi'nde Doktara Programı’ nı kazandı. 2015-2019 yılları arasında Okan Üniversitesi Konservatuarı’ nda Viyolonsel Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2013 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda Viyolonsel Öğretim Görevlisi olarak, 2021 yılından itibaren İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrasında viyolonsel sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir.

Ek Bilgi

Genel Etkinlik Kuralları

  • Bilet temin tarih ve saatlerimiz oyunun gösterim gün ve saatine göre değişkenlik gösterebilir.
  • Etkinliklerimiz için biletler web sitemiz (etkinlik.cerkezkoy.bel.tr) üzerinden temin edilecek olup, salon girişinde bilete ait karekod (QR kod) ve kimlik kontrolü ile katılım sağlanacaktır.
  • Üyelerimiz ve misafirlerimiz yetişkin etkinliklerinde en fazla 2 bilet (1 üye ve 1 alt katılımcı), çocuk etkinliklerinde en fazla 1 yetişkin eşliği ile 3 çocuk (1 üye ve 3 alt katılımcı) bileti alabilmektedir.
  • Tüm etkinliklerimizin rezervasyonu etkinlik tarihinden 1 gün önce sistemde açılacaktır.
  • Üç farklı etkinlik için elektronik bilet alınmasına rağmen etkinlik öncesi son üç saate kadar rezervasyon iptali gerçekleştirmeyen QR kod kontrolünde iki defa gelmediği sistem tarafından tespit edilen izleyicinin bir sonraki etkinlik için bilet alması kısıtlanacaktır.
  • Yetişkin ve çocuk tiyatrolarımızda yaş sınırı uygulamamız vardır, getirilen yaş sınırlaması oyunlara göre değişkenlik göstermektedir. Web sitemiz üzerinden her etkinliğin detay sayfasında ve sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımız etkinlik duyurularında etkinliğe göre yaş sınırı belirtilecektir.
  • Çocuk etkinliklerine 1 çocuk için refakatçi olarak en fazla 1 yetişkin bileti alınabilir.
  • Yaş sınırları kontrolü için etkinlik alanında bilet ile birlikte kimlik ibrazı zorunludur.
  • QR kod kontrolü yapıldıktan sonra koltuk numarasına göre oturulması gerekmektedir.
  • Etkinlik başlamadan en geç 45 dakika evvel bilet kontrolü (check-in) yapılması için alanda bulunulması gerekmektedir, ilgili sürede alanda bulunmayan izleyicilerin bilet hakkı sona erecek olup bilet iptali gerçekleştirilecektir.
  • Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
  • Salona yiyecek ve içecek ile girilmesi yasaktır.
  • Etkinlik süresince cep telefonları sessizde, saat alarmlarınız kapalı konumda olmalıdır.
  • Acil durumlar dışında etkinlik sonuna kadar salondan çıkılmaması önemle rica olunur.
  • Etkinlik alanlarından ayrılırken öncelik yaşlı, engelli ve çıkışa yakın izleyicilere verilmelidir.
Katılım Kuralları

Online Katılım Kuralları

  • TCKN Kontrolü
  • Çerkezköy'te İkamet Etme Şartı
  • Katılımcı Yaş Aralığı: 8 - 99